Crown business center

Kantoorinrichting: het effect op de productiviteit

Het effect van de juiste kantoorinrichting

Een ergonomische werkplek is erg belangrijk. Denk hierbij aan kwalitatieve bureaustoelen voor een juiste zithouding, goed afgestelde schermen en een bureau dat op juiste hoogte is afgesteld. Maar naast een ergonomische werkplek is de kantoorinrichting ook belangrijk. Niet alleen voor de fysieke gezondheid, ook ten behoeve van de mentale gezondheid is een goede werkomgeving van belang.

Waar moet je rekening mee houden?

Een ruim kantoor, voldoende daglicht en lichte kleuren doen veel voor de mentale gezondheid. Een donkere ruimte maakt mensen somber. Door het meubilair in het kantoor ruim op te stellen, zijn medewerkers minder snel afgeleid dan wanneer ze dicht op elkaar zitten. In een comfortabele en mooie werkomgeving is men vrolijker, wat weer een positieve invloed heeft op de prestaties.

Onderzoek wijst uit dat kleuren een bepaald effect kunnen hebben op de gemoedstoestand en de productiviteit. Zo stimuleert de kleur oranje de creatieve geest, maar staat het ook voor succes, warmte en blijheid. Geel staat voor vrolijk, attent en energiek. Rood is de kleur van passie en expressie, maar kan ook de concentratie verhogen. Groen geeft een gevoel van veiligheid, groei en rijkdom. Blauw staat voor loyaliteit, vertrouwen en stabiliteit. Ook blauw kan de creativiteit verhogen. Een palet aan kleuren die de productiviteit stimuleert, maar niet overprikkelt, is de beste keuze.

Invloed op mentale gezondheid

Naast voldoende daglicht zijn ook planten in het kantoor op meerdere vlakken nuttig. Planten zijn luchtzuiveraars en ze zorgen voor minder stress. Uit onderzoek is gebleken dat planten voor een huiselijk gevoel op kantoor zorgen, waardoor medewerkers zich comfortabel voelen. Daarnaast dragen planten bij aan creativiteit, productiviteit en concentratievermogen. 

Teveel prikkels leiden tot afleiding en stress. Een van de prikkels die ons het meest beïnvloedt, is geluid. Zorg daarom dat er ruimtes zijn waar overlegd of gebeld kan worden, zodat dit niet op het kantoor zelf hoeft te gebeuren. Of zorg voor scheidingswanden om het geluid op een kantoor te dempen.

Welke faciliteiten biedt Crown Business Center?

Neem contact op
Contactformulier

Bij Crown Business Center is het mogelijk een kantoorruimte te huren en deze volledig naar eigen wens in te richten. Er zijn verschillende kantoorunits te huur en in Zoetermeer is zelfs onlangs een volledige verdieping gerenoveerd en nog helemaal vrij in te richten. Bekijk hieronder het gehele aanbod van kantoorruimtes bij Crown Business Center.

Crown Business Center heeft kantoorruimtes te huur op A-locaties. Flexibele contracten met kort opzegtermijn & huur per m².

Volg ons op LinkedIn

Word onderdeel van het Crown netwerk! Met meer dan 300 bedrijven uit diverse branches creëren wij onderlinge samenwerkingen. Volg ons vandaag nog!